Vyzraj nad prokrastinací aneb jak se zbavit lenosti napořád | Rady

22. 2. 2017

Večer: ,,Hned po probuzení si zacvičím jógu.“ Ráno: ,,Bez snídaně to nepůjde, nechám to na dopoledne. ‘‘ Jenže máš tolik práce, která je důležitější a tak cvičení stále odkládáš. Stejně jako se blíží večer, upadá i tvoje energie a s tvým plánem si pořádně zacvičit to moc slibně nevypadá. A dost, přemož svou lenost! Stačí se držet základních 3 pravidel!

#1 Začni zlehka. 

Jestli se musíš do každého pohybu nutit, pak je někde chyba. Naše tělo je předurčeno k tomu, aby bylo aktivní! K čemu jinak máme 2 ruce i nohy a jen 1 zadek? Stejně jako naše dispozice jsou 2:1, tak by během dne měl pohyb tvořit 2/3 tvého času

Víme, že se sedavým zaměstnáním a školou to moc nejde dohromady, stačí ale přirozený pohyb! Vystoupit o zastávku dřív, v metru pustit sednout starší paní, nepoužívat eskalátory, při sezení si dělat série stahování břicha a hýždí. Zdá se to bláhově, ale funguje to.

#2 Uvědom si, co tě motivuje. A buď konkrétní!

Jasně, určitě se chceš cítit dobře, udělat něco pro své tělo, dobře vypadat. Většina z nás ale potřebuje hmatatelnější důkaz.

Step 1: Udělej si seznam všech věcí, které tě namotivují k pohybu a umísti ho pěkně před oči. A buď konkrétní! Např. ,,Budu mít sexy fotky na Instagramu.“

Step 2:  Vsaď na více forem tvého seznamu. Dej si ho pěkně na tapetu mobilu, notebooku, tabletu, no prostě všeho! Nemusí mít nutně textovou podobu, i obrázky jsou super motivací.

#3 Odměňuj se. Ale pravidelně!

Jasně, pravidelně si asi nezaplatíš exotickou dovolenou nebo nepořídíš kabelku Vuitton. Vytyčuj si krátkodobé cíle a současně je spoj s nějakou konkrétní odměnou. To, že ,,každý den uběhnu 20 km a udělám 300 dřepů“  zní skvěle, ale realita asi bude jiná. Možná to zvládneš týden, dva, tři... Ty se ale chceš zbavit lenosti nafurt

,,Když ve všední dny budu cestou do školy stát, 2x si zacvičím na břicho i nohy a za to si v sobotu dojdu na mrkvový dort nebo caramel macchiato“ zní líp, ne?

Klíčem dlouhodobé úspěchu je najít si pohybovou aktivitu, která splní tvoje představy! Jen u té zústaneš napořád. 

                      NAJDI JI HNED TEĎ!

Autor: Diana Zadáková

Komentáře