TRX - trénuj kdekoliv na světě

20. 3. 2017

TRX je velmi populární závěsné nářadí pro cvičení s vlastní vahou těla. Mezi sportovci je stále oblíbenější, protože umožnuje kdekoliv a kdykoliv procvičit libovolné partie těla. Jaké další výhody cvičení na TRX přináší a pro koho je vhodné? A co se vůbec pod zkratkou TRX skrývá?

TRX je zkratka pro:

T = Total-body, R = Resistance, e(X) = Exercise Suspension Traning.

V češtině pak cviky pro zatížení celého těla. Stačí 30 minut denně a dokonale si procvičíte všechny důležité partie a vybuduje pevnou a zdravou postavu.

Jak vypadá nářadí TRX?

TRX je složený ze dvou popruhů nastavitelné délky, které jsou zakončené madly. Ta slouží pro zachycení rukou nebo nohou. Během cvičení je část těla zavěšena na TRX a druhá na podložce.

Pro koho je TRX vhodné?

Zátěž i cviky lze přizpůsobit svým možnostem a aktuální kondici, proto je nástroj vhodný pro profesionální sportovce, pokročilé i úplné fitness nováčky.

TRX lze doporučit i pro všechny věkové kategorie. Seniorům nehrozí pád a díky přizpůsobivosti TRX si mohou vymýšlet cviky vhodné vzhledem ke zdravotnímu stavu. Využití má i ve zdravotnictví. Fyzioterapeuti tento druh cvičení využívají k rehabilitaci pacientů.

Než si TRX pořídíš, doporučujeme detailní průzkum všech variant TRX. Chceš cvičit sám doma nebo zásobit tímto nářadím své fitness centrum? Jsi fitness začátečník, nebo ostřílený sportovec? Zodpovězení těchto otázek ti pomůže nalézt tu pravou variantu!

Proč je TRX vhodné právě pro tebe?

Závěsné nářadí TRX umožňuje nejrůznější cviky, které můžeš provádět kdekoliv a kdykoliv. Je přenosné, zabere velmi málo místa a je ideálním společníkem na cesty. Znáš jeho další benefity?

-       Nekonečné množství cviků - na záda, ramena, prsa, boky, nohy a další partie.

-       Neustálá možnost upravovat zátěž.

-       Posiluje stabilizační svalstvo těla.

-       Šetří čas – procvičíte různé partie, aniž byste obcházeli více tréninkových stanovišť.

-       Buduje pevné jádro (CORE).

-       Tělo s pevným jádrem je stabilnější, pružnější a drží lépe rovnováhu

Zaujalo tě TRX? Otestuj ho v reálu!

Nejlepší je si TRX vyzkoušet v reálu. Poznáš tak snadno a rychle, jestli je závěsné cvičení pro tebe to pravé. Stačí zadat požadovanou lokalitu a najdeme fitness centrum s lekcí TRX za tebe.

Více informací o TRX včetně tréninkových plánů zdarma najdeš na webu TRX system.

Autor: Diana Zadáková

Komentáře