5 důvodů proč cvičit v poledne | Fitness

6. 12. 2016

Nikdy jste se nezapotili během své obědové pauzy? Vyzkoušejte to! Zde je 5 důvodů proč:

1)      Zvyšte svou energii

Cvičení podporuje krevní oběh přenášením kyslíku a živin do svalů – tudíž zvyšuje celkovou energii v těle. Vědci z Univerzity v Georgii zjistili, že dospělí, kteří se zapojují do cvičení po dobu nejméně dvaceti minut třikrát týdně, se cítí méně unaveni a mají více energie přes den.

 

2)      Dvakrát výkonnější

Představte si situaci: je oběd a vy se potřebujete rychle něčeho najíst...tudíž si dáte jeden/dva kousky pizzy. Tyto prázdné kalorie Vás po zbytek dne moc nenasytí! A teď si představte, že máte hodinu fitness – máte v sobě spousta endorfinů a tím pádem budete mít méně chutí na nezdravé jídlo po cvičení. Z toho vyplívá, že během oběda se vyplatí zacvičit si, abyste po poledni neměli zbytečné chutě na nezdravé jídlo.

3)      Více klidu

Během dne je výhodnější chodit do malých fitness studií, kde se vyskytuje méně lidí. Samozřejmě si někdy užíváme naplněnost lekce v 6.p.m., ale pro co nejlepší výkon a plnou soustředěnost se vyplatí zajít si na lekci uprostřed dne, která je méně naplněna.

 

4)      Nejdřív život, potom práce

S příchodem prázdnin se nabalují i různé firemní večírky a akce. Cvičení v poledni Vám umožní nevyklouznout z pravidelného režimu, zatímco v klidu budete stíhat i večerní akce a setkání s přáteli.

 

5)      Tolik a tolik možností...

V dnešní době je již spousta fitness studií, která nabízejí odpolední lekce. Využijte jich a směle do toho!

Komentáře