Nanuky k snídani

20. 6. 2017

Patříte mezi ty, co si málokdy najdou rábo čas se v klidu a zdravě nasnídat ještě před odchodem do práce? Nebojte, dny, kdy vám neútěšně kručelo v žaludku jsou pryč.

 

Představujeme vám hrdinu prázdninových dní, snídaňového nanuka. No vážně!

Vyzkoušeno na vlastní kůži, je to nejlepší způsob, jak se nasytit a ochladit zároveň. Jsou z ingrediencí, které máte pravděpodobně doma a běžně je používáte, možnosti jsou nepřeberné a příprava je lehčí, než letní vánek.

Představujeme vám 5 tipů složení nanuků, které musíte okamžitě vyzkoušet.

 

Nanuk s chia semínky a kokosovým mlékem

Chia semínka milujete v ovesné kaši, s acai, ale už jste je vyzkoušeli zmrazené? Všichni víme, jak jsou prospěšná, a když k tomu přidáte kokosové mléko, tyhle bezlaktozové nanuky jsou jediným důvodem, proč vylézt z postele a zamířit do práce. Navíc jsou plné omega-3 mastných kyselin, vlákniny a ještě ke všemu paleo!

Potřebujete: 1 plechovku kokosového mléka, 1/4 hrnku chia semínek, čerstvé ovoce podle vaší chuti, 1 polévková lžíce cukru nebo medu, 1/2 lžičky vanilkového nebo mandlového extraktu. 

 

Nanuk s ovesnými vločkami a broskví

Při vysokých teplotách se nikomu nechce jíst nic teplého, ale pokud se své denní dávky ovesných vloček nemůžete vzdát, zkuste si je dát v této osvěžující verzi s broskvemi. Vločky snižují LDL cholesterol, takže tuhle pochoutku vám schválí i lékař.

Potřebujete: 1 zralou broskev, 1/2 plechovky neslazeného mandlového mléka, šťávu z 1/2 citronu, 2 lžičky medu, 2 polévkové lžíce ovesných vloček, 1 polévkovou lžíci broskvové zavařeniny a špetku košer soli. 

 

Jogurtové nanuky

Základem této proteiny naplněné snídaně je řecký jogurt a sto chutí. Řecký jogurt má oproti obyčejnému až dvojitou nálož proteinů, takže budete dvakrát tak připravení čelit dalšímu dni (a tomu cvičení po práci, co máte naplánované).

Potřebujete: 3 hrnky nakrájených jahod, cukr, hrnek řeckého jogurtu, 1/4 až 1/2 hrnku mléka, 2 až 3 lžičky medu, 3/4 hrnku granoly. 

 

Nanuky ze zeleného smoothie

Zapomeňte na hrnek a připravte si ranní smoothiena špejli! Pořád bude obsahovat kadeřávek, banány, hrozny a k tomu i zelený čaj, pro extra dávku antioxidantů.

Potřebujete: 2 hrnky kadeřávku, 2 hrnky zelených hroznů, 1 hrnek uvařeného zeleného čaje, 1 banán, 2 lžíce medu a řeckého jogurtu. 

 

Nanuky s mlékem a cereáliemi

Začněte den klasikou, cereáliemi s mlékem. Tahle zábavná snídaně má v sobě cereálie, řecký jogurt, mléko a banán pro krémovou konzistenci. Navíc obsahuje kalcium, vitamín B6 a draslík, který jste potřebovali v dětství a který je stejně důležitý i v dospělosti.

Potřebujete: 1 banán, 1 hrnek řeckého jogurtu, 1/2 hrnku jahodového mléka a 1/2 cereálií.

 

Sleduj nás na Instagramu a Facebooku, ať ti neuknout žádné novinky a vychytávky do parného léta.

Komentáře