Blogerky prozradily: Recepty na výživné večeře hotové raz dva

22. 3. 2017

V minulém článku jsme prozradili 3 exkluzivní recepty na zdravé lívance. Věříme, že chutnou a zdravou snídani už máš v malíčku. Co si ale připravit  k večeři? Pokud si občas lámeš hlavu, co večer rychlého, lehkého, ale také výživného připravit, jsi na správném místě! Se svými recepty se podělila výživová poradkyně Danka, foodblogerka Béta a paní Renata. Je libo pohanka s bazalkovým tofu, bulgur nebo rukolový salát?

Dana Salášková (@fitness_loving_pharmacist)

Dana je studentka farmacie, certifikovaný výživový poradce a milovník zdravého životního stylu v jedné osobě. Miluje vaření, pečení, ale také fotografování, aranžování jídla a vzdělávání se v oblasti výživy.

Co se týče cvičení a pohybu, její srdce nejvíce tíhne k činkám. Ráda si také chodí zaběhat a jezdí i na bruslích. Nedokáže si představit lepší způsob, jak vyčistit mysl.

Životní motto: „Failure is not falling down but refusing to get up.“

        

Co na sebe zajímavého práskla:

,,Když mi bylo asi 15 let, zdravou stravu jsem vůbec neřešila, nesnídala jsem, jedla nepravidelně a večer u televize pojídala sušenky nebo chipsy. Neuměla jsem vařit a ani mě to nebavilo.“  Dana je živý důkaz, že i výživový poradce může mít za sebou ,,hříšnou“ historii. Změnit svůj životní styl i způsob myšlení můžeš kdykoliv. Nikdy není pozdě!

I výživový poradce si potřebuje zamlsat.

Odmala miluje sladké a tahle vlastnost ji zůstala až dodnes. ,,Ráda peču dorty a cheesecaky, ale snažím se vždy péct tak, aby obsahovaly minimum cukru, zdravé tuky i dostatek bílkovin." Jak vidíš, i výživový poradce si taky potřebuje zamlsat. Jde to ale i zdravě!

,,Ze zdravých potravin ráda hřeším sladkými ořechovými másly nebo hořkou čokoládou. Z nezdravých mi chutnají karamelové sušenky Lotus nebo Raffaello – jím je ale opravdu velmi výjimečně."

Kde ji můžeš sledovat:

Na Instagramu jako @fitness_loving_pharmacist i blogu www.fitnesslifestylebydankasali.blogspot.sk.

Recept: Pohanka s bazalkovým tofu, avokádem a černým sezamem

Ingredience:

80g pohanky (v suchém stavu), 1 bazalkové tofu, ¼ avokáda, lžíce avokádového oleje, černý sezam na posypání, sůl

     

Postup:

Pohanku propláchneme a vaříme v jemně osolené vodě do měkka. Po 15 minutách scedíme. Polejeme avokádovým olejem a lžící pohanku lehce promícháme, aby nebyla suchá. Bazalkové tofu nakrájíme na kostičky a přidáme k pohance. Avokádo taktéž nakrájíme a nakonec ještě posypeme černým sezamem. Nutričně vyvážená zdravá večeře s obsahem bílkovin, zdravých tuků i komplexních sacharidů je na světě!

 

Beáta Nováková (@bettusse)

Beátě je 21 let a se zdravý životním stylem začala před dvěma lety. Co se týká sportu, vždycky byla dost aktivní. Věnuje se ale hlavně těm individuálním. V týmových sportech prý zrovna nezáří. My si ale myslíme, že to určitě nebude tak hrozné.:)

O zdravé jídlo se začala zajímat hlavně díky Instagramu, kde se nyní sama věnuje zdravým receptům. ,,Můj jídelníček před tím nebyl katastrofální, ale obsahoval hodně smaženého a dost cukrovinek.“ A prý i dost alkoholu… Vsadíme se, že s Beátou muselo být na party veselo.:)

Životní motto: Život netrvá věčně, tak se podle toho zařiď!

Myslíš, že dnes už bychom smažák u Beáty na talíři nenašli?:)

,,No jistě, že i dnes si dám občas něco smaženého (třeba takový pořádný řízek u babičky na návštěvě), ale pokud jde o sladkosti, tak ty mi vůbec nechybí.“  Už nemá nutkání do sebe po obědě nacpat nějakou tyčinku nebo sníst půl tabulky čokolády. (Za to ji obdivujeme, protože nás honí mlsná po obědě bohužel vždycky.)

A alkohol? Prý i s vodou v ruce se dá na party skvěle bavit. Stačí ji prý sklenička jednou za čas.

Kde ji můžeš sledovat: na Instagramu pod jménem @Bettusse

Recept: Bulgur s restovanou zeleninou a kuřecím masem

Ingredience: 

Mrkev, paprika, lilek, cuketa, celozrnný bulgur, kuřecí maso, pepř, sůl, tymián

    

Postup:

Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu nakrájíme na malé kostičky a každou zvláště orestujeme na pánvi s kapkou olivového oleje (je dobré restovat každý druh zeleniny zvlášť, protože každá potřebuje jiný čas). Hotovou zeleninu smícháme s připraveným bulgurem.

Na druhé pánvi si připravíme maso. Pánev necháme rozpálit a opečeme na ní kuřecí maso z obou stran (každou stranu 2-3 min dokud nebudete opečené do zlatova). Po té vypneme plamen a maso okořeníme, přidáme trochu másla, zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut odležet.

 

Renata Knapová (@renataknapova)

Paní Renatě je 44 let a vysloužila si náš veliký obdiv! Před 2 lety se rozhodla změnit celkové stravování a za rok zhubla neuvěřitelných 27kg. Tvrdí, že ráno můžeš mlsat, večer musíš chroupat!

Řídí se heslem: Nikdy není pozdě na to něco změnit.

Když má chuť zhřešit, sáhne po kvalitní čokoládě.

Prý moc nehřeší a když už, tak svými zdravými dortíky, které si sama peče. Má své vlastní recepty, kterými denně zásobí svůj Instagram. Pokud zrovna nemá napečeno, sáhne po kvalitní čokoládě.

Renatě tleskáme a moc ji fandíme! Její recepty najdeš pod profilem @renataknapova.

Recept: Rukolový salát s schwarzwaldskou šunkou, skořicovou hruškou a pekanovými ořechy

Postup

50g rukoly dáte na talíř, pokapete olivovým olejem a obložím 50g šunky. Menší hrušku si nakrájím na plátky, posypu lžičkou skořice a podusím na panvičce s trochou vody asi 8min (než se voda vypaří). Přidám k salátu a posypu hrstí ořechů, zastříknu limetkovou šťávou. Dobrou chuť!

Vyzkoušíš recepty od našich devčat? 

Označ nás na fotce a otaguj #myfitpoint! Omrknem ji a nasdílíme!

Děkujeme moc holkám a paní Renatě za rozhovor a super recepty! Sleduj dál naše sociální sítě, hlavně Instagram Classpoint.cz a taky Facebook , budeme testovat a přidávat nové fitness tipy! 

Komentáře