Blogerky prozradily: 3 nejoblíbenější recepty na zdravé lívance

15. 3. 2017

Recept na fitness čokoládovo-kokosový dort měl úspěch! Tentokrát jsme oslovili 3 oblíbené foodblogerky, které nám prozradily své nejoblíbenější recepty na zdravé lívance. Čím holky rády hřeší, jaké je jejich motto a co mimořádného na sebe práskly ClassPointu? Vše se dozvíš v tomto článku.

Kateřina Zářecká (@Katezar)

O Kátě:

Kátě je 20 let, zajímá se o zdravý životní styl, ráda experimentuje v kuchyni, cvičí, čte, kreslí a tráví čas se svými blízkými. Když je venku hezky, jde si zaběhat nebo se projet na bruslích.

Její motto: ,,The journey is what brings us happiness not the destination.” (Dan Millman, Way of the Peaceful Warrior)

Co na sebe zajímavého práskla:

To by do ní řekl jen málokdo. :) Poslouchá metal, miluje knihy od B. Fitzpatrickové a básničky od Bukowského. Za dobu, kdy se snažila změnit stravovací návyky a udělat něco se svou postavou, si prošla záchvatovým přejídánímdostala se do podváhy a následně zase musela přibírat. 

,,PPP jsou sice nepříjemným tématem a dříve jsem se za to hodně styděla, ale když vidím, kolik lidí (hlavně mladých slečen) tohle trápí, tak mám dokonce potřebu o tom mluvit a předávat vlastní zkušenosti dál. Čím více informací a rad, tím snadněji se z toho ty holčiny dostanou.“

Čím ráda hřeší:

Když se začte do dobré knížky, nebo ji chytne nějaký seriál, je schopná strávit půl dne v posteli a kašlat na všechny povinnosti. Naštěstí se to prý často nestává… No budeme ji věřit?:)

Kde ji můžeš sledovat:

Káťa má úžasný Instagram @katezar , na kterém nás nejvíce nadchly její božské fotky krémových kaší a lívanců. Sledovat ji můžete i na Facebookové stránce Food by Kate .

Recept: ŠPALDOVÉ LÍVANCE

Ingredience na 2 porce:

1 vejce, 100 g špaldové mouky, 1 PL datlového sirupu, ½ ČL skořice, ½ ČL kypřícího prášku, trošku mléka na zředění (lze nahradit rostlinným mlékem), kokosový olej

Postup:

Nejprve smícháme vejce, mouku, sirup, skořici a kypřící prášek. Přilijeme trošku mléka (těsto by nemělo být tekuté jako na palačinky) a lívanečky smažíme na kokosovém oleji na rozpálené pánvi. Podáváme s tím, co máme rádi (já zvolila bílý jogurt, mandlovo-kokosový krém, banán a kokosové plátky).

 

Tereza Šlancarová (@Terezas_diary)

O Terez:

Terez je 18letá slečna, která si před rokem založila blog www.terezasdiary.com. Najdete na něm vše ohledně zdravého životního stylu - její filosofii, fitness rady a v neposlední řadě zdravé vegetariánské recepty. Není zastánce žádných diet ani omezování, naopak chce přesvědčit ostatní, že zdravý životní styl může být i o slaďoučkých dortíkách a křupavých hranolkách. Svým recept na zdravé lívance by ráda pokusila přesvědčit i vás!

Její motto: Be happy with what you have while working for what you want.

     

Jaký hřích na sebe práskla:

,,Moje slabost jsou jakákoliv ořechová másla. Přísahám, že se nic nevyrovná pohodovému večeru v pyžamu s prstem zabořeným v té obrovské nádobě křupavé slasti!“

Kde ji můžeš sledovat:

S Terez můžeš být v kontaktu neustále! Spoustu inspirace naleznete na jejím Instagramu @terezas_diary a super momentky na Snapchatu: terezasdiary.

Nezapomeň omrknout její Youtube kanál: Tereza´s diary a prozkoumat zmíněný blog: www.terezasdiary.com.

Recept: COTTAGE CHEESE PROTEIN PANCAKES

     

Ingredience: 

4 PL ovesných vloček,  1 vajíčko, 1 bílek, 75 g cottage sýra, 1 PL vanilkového proteinu,  ½ ČL kypřícího prášku, kokosový olej

+ banán, mandlové máslo, pekanové ořechy

Postup: 

Nejdříve rozmixujeme vločky na mouku. Poté v misce smícháme všechny ingredience kromě kokosového oleje a důkladně promícháme. Na pánvi rozpustíme kokosový olej a lívance opékáme z obou stran přibližně 3 minuty. Podáváme s nakrájeným banánem, mandlovým máslem a pekanovými ořechy.

 

Gabriela Tremlová (@gabivkuchyni)

O Gábi:

,,Jsem jen obyčejná pihatá holka se zrzavými vlasy, za které jsem se jako malá holka styděla a byla jsem terčem posměchů.“  V dospělosti se vše změnilo - jsou věci, které začneme považovat za svou přednost a věci na které můžeme být časem pyšní. ,,Já jsem pyšná. Hlavně na to, že jsem se rozhodla změnit svůj život.“

Její motto: Vše dělejte s láskou.

     

Co na sebe prozradila:

Dříve nikdy nesnídala, přejídala se nebo naopak nejedla skoro vůbec. Měla o 15kg více než dnes a vymlouvala se, že nemá čas dělat si jídlo nebo cvičit. Rozhodla se více myslet na své zdraví, které ji občas potrápí, ale bojuje proti němu zdravým životním stylem a pohybem.

,,Ráda navštěvuji kavárny, bistra a místa, co mají kouzlo a stejně jako já myslí na zdraví lidí a dělají to s láskou.“

Čím ráda hřeší:

Samozřejmě je taky jen člověk, kterému se občas nic nechce. To se nám ulevilo.:)  ,,Pokud si tělo žádá odpočinek, dopřeju mu ho. Pokud kvalitního burgera, dostane ho, pokud chce na skleničku mezi lidi, jde. Naštěstí to není tak moc často.“ 

Kde ji můžete sledovat:

V lednu 2017 založila blog www.sgabivkuchyni.blogspot.cz , kam dává své vlastní i upravené recepty.

Sledovat můžete i její Instagram @gabivkuchyni , kde aktuálně najdete spoustu fotek z její cesty po Vietnamu!

Recept: OVESNÉ BORŮVKOVÉ LÍVANCE

     

Ingredience: 

9 PL ovesné mouky, 1 vajíčko, 1ČL skořice, 1ČL karobu, sladidlo, hrst borůvek, sójové mléko na zředění, kokosový olej

+ na ozdobení: borůvková marmeláda, banán, borůvky, bílý jogurt

Postup: 

Do misky dejte 9 lžic ovesné mouky. Přidejte vajíčko, lžičku skořice, lžíce karobu, sladidlo, hrst borůvek, sójové mléko na zředění a vše promíchejte. Rozpalte pánev a na kokosovém oleji opečte lívance.

Každý lívanec namažte borůvkovou domácí marmeládou a dejte mezi každý lívanec plátky banánu. Lívance skládejte na sebe. Na závěr přelijte bílým jogurtem a posypejte borůvkami. Připište vzkaz a odneste své polovičce, kamarádce, mamince nebo sami sobě.:)

Děkujeme moc holkám za rozhovor a za super recepty! Konečně si ráno nebudeme muset lámat hlavu.:) Sleduj dál naše sociální sítě, hlavně Instagram Classpoint.cz a taky Facebook , budeme testovat a přidávat nové fitness tipy! 

Jo a pokud lívance vyzkoušíš, nezapomeň tagnout #classpoint, ať je můžeme omrknout a nasdílet! 

Autor: Diana Zadáková

 

Komentáře