Foodblogerka Diana a její aplikace Mňam | Recept na fit čoko-koko dort

8. 3. 2017

První článek ze série Blogeři prozradili je tu! Naší novou rubriku otevírá (fit)food blogerka Diana, kterou na Instagramu najdeš pod přezdívkou nadia_dia_.  Její profil je plný dokonalých #fitfood fotek a protože lidé Diu zasypávali prosbami o recepty, vytvořila svou vlastní aplikaci Mňam. Co aplikace nabízí, proč ti ji doporučujeme stáhnout a jaké jsou Dianini plány do budoucna? To vše se dozvíš a navíc ještě získáš recept na hříšně dobrý čokoládovo-kokosový dort!

Diana prozradila:

Jak vše začalo…

Moje vášeň k vaření a pečení je asi od nepaměti, kdy už jsem jako malá mámě rada v kuchyni pomáhala a na všechno se vyptávala. Později, když jsem se začala zajímat o cvičení a celkově o zdravý životní styl, začaly vznikat moje recepty.

O jejích receptech…

Poté jsem začala přidávat fotky jídla na svůj Instagram (@nadia_dia_) a lidé se na recepty vyptávali. Hlavně na základě komentářů od mých followers mě tato vášeň přivedla k tomu, abych své recepty seskupila na jedno místo, kde bude vše přehledné.

Aplikace Mňam vznikla díky jejím fanouškům a jednou by chtěla mít svou vlastní kavárnu s fit dezerty.

Začalo to nenápadnými komentáři typu: ,,měla by si napsat kuchařku", které jsem vůbec nebrala vážně, (protože můj sen byl a stále je mít vlastní kavárnu s fit dezerty a hlavně je tedy tvořit), ale pravděpodobně mi ty nenápadné komentáře v hlavě rezonovali. A tak vznikla aplikace Mňam. Sice to není kniha v pravém slova smyslu, ale takováto online kniha receptů má zase jiné výhody!

Proč si aplikace stáhnout?

1. V kuchyni ji neumažete. :D

2. Recepty stále přibývají.

3. V obchodě se snadno podíváte, co na recept potřebujete.

4. Nemusíte zdlouhavě listovat a na základě kategorií a tagů si raz-dva překlikáte do rozdělení podle vašich kritérií.

5. Aplikace má spoustu kategorií - veganské, bez lepku, s proteinovým práškem, bez proteinového prášku, nízkosacharidové atd.

6. Má okénko vyhledávání - vložíte hledaný výraz, například ,,cuketa" a najde vám všechny recepty, v kterých byla cuketa použita.

Chceš si pochutnávat na dezertech, které jsou přínosné pro tvé tělo? Pak je tato aplikace určena právě tobě!

Aplikace je stvořená pro všechny, kteří mají rádi jídlo, ale také svoje tělo a proto si víc pochutnají na něčem nutričně vyváženém z kvalitních surovin než na fastfoodech a sladkostech z obchodů, které jsou plné cukru a nezdravých tuků. 

Nejčastěji jsou moje recepty inspirované klasickou slovenskou kuchyní (Diana je ze Slovenska, pozn. red.) , ale v poslední době jsem našla oblibu v asijské kuchyni a v jejím koření. Všechny recepty se snažím sestavovat tak, aby byly jednoduché a rychlé na přípravu a přitom zůstaly výživné a chutné. Prostě zdravé recepty na každý den.:)

,,U dezertů se vždy snažím zvýšit podíl bílkovin a snížit obsah cukru.“

Nejradši dělám různé sladké koláčky, dorty a cheesecaky, při kterých se vždy snažím zvýšit podíl bílkovin a snížit obsah cukru, aby byly oproti klasickým dezertům pro tělo prospěšnější a navodily i pocit sytosti.

Při přípravě využívá nejraději tvaroh, kvalitní čokoládu, kokos a ráda dochucuje skořicí!

Často používám v receptech tvaroh, protože mám k němu přístup v bio kvalitě a tak se často ocitne v mojí ledničce. Navíc se z něj dají vykouzlit chutné krémy, náplně, pomazánky, dressingy, zmrzliny, těsta na koláčky a spoustu dalšího... Mimo něj ještě velmi ráda používám skořici pro její krásnou vůni a mám ráda kokos. Čokoládu miluje snad každý, takže tu zmiňovat ani nemusím. :) Proto spousta mých receptů je spojena s vysokoprocentní čokoládou. Takže i fanoušci čokolády si určitě přijdou na své a pochutnají si bez výčitek.

Recept na Nepečený čokoládovo-kokosový dort z její aplikace Mňam

Při výběru receptu, o který se s vámi podělím, jsem neváhala. Tento nepečený čoko-koko dort byla jasná volba!

Suroviny:

Na korpus: 150g pomletých ovesných vloček, 50g mletých mandlí, 55g kokosového oleje, 1PL holandského kakaa, skořice (nemusí být), stévie (nebo jiné sladidlo)

Kokosová vrstva: 50g strouhaného kokosu, 20g kokosového oleje, 250g jemného tvarohu, rumové aroma, sladidlo (flavdrops vanilka)

Čokoládový krém: 1 avokádo, 1 banán, 2PL kokosového oleje (60g), 80g vysokoprocentní čokolády, 200g cream cheese light, 1PL holandského kakaa, sladidlo (flavdrops čokoláda)

Postup:

Rozemleté vločky promícháme s mletými mandlemi, kakaem, skořicí, stévií a přimícháme rozpuštěný kokosový olej. Dortovou formu si vymažeme tukem (nejradši používám kokosový olej ve spreji), průměr formy jsem použila 22cm. Vzniklou směs zatlačíme na dno formy.

Na kokosovou vrstvu si jako první rozmixujeme strouhaný kokos najemno, dokud se z něho nezačne uvolňovat tuk a není na dotyk mokrý. Potom přidáme rozpuštěný kokosový olej, tvaroh, aroma a dosladíme. Kokosovou náplň natřeme na připravený korpus a dáme do ledničky.

Čokoládový krém si připravíme tak, že avokádo rozmixujeme spolu s banánem a cream cheese, přidáme čokoládu s kokosovým olejem, kterou jsme roztopili nad parou a za stálého míchání mixérem pomalu čokoládu přiléváme, dokud nevznikne čokoládový krém. Do krému přidáme kakao a dosladíme podle chuti. Navrstvíme na kokosovou vrstvu a dáme chladit do ledničky na pár hodin, případně přes noc.

Dort jsem ozdobila domácí čokoládovo-kokosovou granolou (recept najdete v aplikaci v sekci snacky) a čerstvými kousky kokosu.

Co říkáme na aplikaci my v ClassPointu?

Nás Dia rozhodně přesvědčila, že její aplikace stojí za stažení! Odkaz na aplikaci najdeš na Dianině Instagramu Nadia_dia_ a spoustu dalších receptů i na Facebooku .

Teď už pro tebe chystáme zase něco nového, protože fit inspirace není nikdy dost! Stačí sledovat Instagram Classpointu a také facebookové stránky, protože tam se vše dozvíš jako první!

Komentáře