5 způsobů, jak se cítit sexy každý den

30. 10. 2017

Slyšeli jsme to už alespoň stokrát. Být sexy a přitažlivý není jen o tom, vypadat jako z časopisu; nezáleží na váze nebo kolik má člověk v pase. Být sexy znamená cítit se prostě dobře a pohodlně ve své vlastní kůži.

Nemusíte strávit hodiny v posilovně, abyste toho docílili. Máme tu ale pár jednoduchých fitness triků, které vám v tom pomohou!

#1 Respektujte svoje tělo

Nezáleží, zda jste žena, nebo muž. Všude kolem nás jsou doporučení, jak bychom „měli vypadat“. Časopisy, filmy i společnost nás bombardují tipy, co je „krásné a přitažlivé“. Když se příliš soustředíme na to, jaké by naše tělo mělo být, zapomeneme na vše, co by nám k tomu mohlo pomoct.

Pokud chcete rozvinout propojení s tělem, zkuste jógu nebo pilates.

Crystal Cha, nezávislá a volnomyšlenkářská spisovatelka, momentálně cvičí jógu denně jako součást 30 denní jógové výzvy, kterou objevila díky KFit. Sama říká, že jí to naprosto změnilo život.

Zjistila jsem, jak ohebné je moje tělo. Cviky, které mohly velmi bolet, se přeměnily v sílu a vytrvalost. Není to jen o svalech a o protažení. Jóga mi pomohla dívat se na svět novýma očima.“

Posilování stejně jako jóga pomáhá uvědomovat si víc věcí o vašem těle a když se více soustředíte na každou pozici, přestáváte tolik řešit, jestli ty legíny opravdu dělají tlusté nohy nebo jestli náhodou nemáte příliš malý hrudník.

Jestli začnete cvičit jógu, začnete si být víc vědomi vašeho těla a možná začnete respektovat jeho hranice.

#2 Nové zážitky!

Když se cítíte dobře psychicky, i tělo je na tom mnohem lépe. Výzkumy ukázaly, že při nových zážitcích aktivujeme „centrum odměn“ v mozku, jenž začne uvolňovat velkou dávku dopaminu, chemické látky, díky které se náš mozek cítí uspokojen.

Pokud žijete ve městě, tak určitě nebudete hledat fitness centrum nebo posilovnu dlouho. Nechoďte pouze do posilovny a nedělejte tu stejnou rutinu každý den! Určete si čas, kdy opravdu do té posilovny zajdete, ale zkoušejte nové a nové věci. Proč nezkusit pole dance, hodiny hot jógy, fly jógy, zumby nebo dokonce Muay Thai?

Váš mozek vám bude opravdu velmi vděčný. Pokud budete zkoušet nové věci, tak se z nich možná stane vaše nová vášeň a každodenní radost a vy se tudíž budete cítit spokojenější a radostnější. A všichni dobře víme, že čím víc jsme v pohodě, tím víc sexy se cítíme!

Objevte různé druhy cvičení a posilování na KFit app!

#3 Nakopněte svůj den

Existují hromady studií, které ukazují souvislost mezi ranním cvičením a psychickou pohodou. Krátké a svižné cvičení po ránu vás může krásně rozveselit.

Začátek dne může ovlivnit celý jeho průběh. Budete se cítit optimističtější, a tudíž budete lépe komunikovat a spolupracovat se svými kolegy, přáteli nebo partnery.

Vzpomínáte na odměnu v podobě chemického dopaminu? Když cvičíte, tělo si ho uvědomuje víc a víc.

Představte si dárek, který vás denně probouzí. Nerozveselilo by vás to na celý den?

Nevíte, jak a co po ránu cvičit? Inspirujte se na KFit!

 

#4 Sám sobě soupeřem

Necítíte se prostě parádně, když se vám povede něco skvělého, v co jste ani nedoufali? Nechcete výskat radostí, skákat a radovat se, když něco zkrátka vyjde? Není to skvělý pocit? Nepřiměje vás to držet hlavu pořádně vysoko?

Úspěch je sexy, co si budeme povídat, ale pouze tehdy, když za tím stála výzva. Jednoduchých vítezství se dosáhne snadněji, ale ta těžší chutnají mnohem lépe!

Vystavovat své tělo výzvám, zkoumat jeho limity a zjišťovat, že opravdu může, když chce. To je neuvěřitelný pocit. Můžete začít s přáteli dělat nový sport, vyzkoušet úplně nový druh tance nebo dokonce jet na bootcamp.

V určitém okamžiku nebude záležet na tom, jak vaše tělo vypadá nebo jestli vyhovuje požadavků, které nastavila společnost. Cvičení a posilování pomáhají přijmout tělo, i když zrovna nenosíte velikost XS.

#5 Najděte to, co vám opravdu vyhovuje

Každý je jiny a být sexy je velmi subjektivní záležitost. Pokud se chcete cítit dobře ve svém vlastním těle, objevte to, co vás opravdu baví a co je pro vás vhodné.

Komentáře